Кюрт (Chiurt) — село в Единецком районе, входящее в состав города Купчинь. Кюрт расположен в долине реки Чухур, в 13 км от железнодорожной станции Братушаны, 20 км от города Единцы и 182 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживают 828 человек. Впервые село Кюрт упоминается в 1774 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Праздники и обычаи
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
1
-
#1 Lenuta 10 июня 2011 | 12:57 Imi plac obiceiurile de la Duminica Mare, cind se pun frunzari
-
#2 Lenuta 06 июня 2011 | 17:53 #14 Unii din barbati chiar sarbatoresc in fiecare zi, ziua lor
-
#3 violeta 06 июня 2011 | 14:18 #1
8 martie nu se sarbatoreste in tari europene. adica aceasta sarbatoare exista oficial n- Ziua Internationala a Femeilor, dar este o zi lucratoare si majoritatea nici nu stiu ca e sarbatoare ca si noi, de exemplu, nu stim si nu sarbatorim Ziua Internationala a Barbatului pe data de 5 noiembrie :)
-
#4 admin 04 июня 2011 | 11:11 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#5 Spero 01 июня 2011 | 17:50 Sincer n-am inteles ironia ta Doina... Fiecare munceste,si femeile si barbatii, eu yiceam ca nu e destul sa fii sirguincios sa muncesti, ca sa poti sa-ti asiguri familia spre exemlu cu o casa.... Asta spuneam...
-
#6 Lenuta 01 июня 2011 | 10:30 Cum se spune: daca nu te ajuti singur nu te ajuta nimeni!
-
#7 doina 31 мая 2011 | 21:43 Dar ce trebuie sa faca statul ca barbatii sa fie mai barbati ??????????
-
#8 Spero 31 мая 2011 | 17:11 Sotia e si normal sa cistige mai putin, desi sint exceptii. Eu sint de parerea ca starea asta de criza permanenta in tara ne-a facut pe noi barbatii sa nu mai fim barbati- care sa dobindeasca hrana si tot ce e necesar pontru trai, iar sa muncesti mult nu e destul ca sa poti sa oferi o casa etc.... Buneinteles sint si exceptii... Dar numai cu dorinta nu faci nimic trebuie si un ajutor de la Stat, din partea familiei... Si apoi ca sa ai sarbatori acasa ori in doi nu e neaparata nevoie de multi bani, conteaza gestul, dorinta cuvintul...
-
#9 tinka 31 мая 2011 | 11:24 Vad ca bine ai remarcat faptul "daca cistiga "la fel de bine" ca si mine"...
dar daca cistiga mai putin?
-
#10 Spero 30 мая 2011 | 18:55 ba nu ma laud, avem noi moldovenii o trasatura disitncta educata acu ultimul secol, sa fim un fel de mojici, eu inainte sa ma insormi-am promis sa nu fiu astfel. Daca avem ambii servici, daca sotia mea cistiga la fel de bine ca si mine, de ce sa nu fim ca in lumea civilizata pe picior de egalitate... de ce sa n-a rasfat, sa nu ma rasfete...
-
#11 tinka 30 мая 2011 | 16:39 Spero: cred ca te cam lauzi un pic, dar de fapt vii seara cu un cadou ca si toti ceilalti se pe de alta parte a girii ceri cit mai repede de mincare...
-
#12 Moldovanochka 30 мая 2011 | 16:16 #3 Sotia ta cred ca este mindra de tine)))
-
#13 Lenuta 30 мая 2011 | 16:06
#3 Sunt rare persoanele de genul tau, care are grija ca sotia macar in ziua de 8 martie sa stea putin intinsa, si sa ii aduca cineva cafea in pat, si totusi unora lea suris noroc...
-
#14 Spero 30 мая 2011 | 13:19 cine si cum, sotia mea e rasfatata, eu pregatesc daca nu ii fac o surpriza... iesim undeva, iar ca cineva face ceva pentru un cadou e cam sa cam deplasat, faci din placere pentru persoana iubita... iar daca e altfel....
-
#15 Moldovanochka 30 мая 2011 | 12:42 Haha)) tot ma uimeste faprul ista, ca e Ziua Femeilor, dar femeile de dimineata pina seara stau si gatesc pentru un cadou. -
#16 tinka 30 мая 2011 | 10:40 Nu prea inteleg de ce ziua de 8 martie este considerata sarbatoare internationala si se serbeaza cu mult fast, cind in acasta zi a fost varsat mult singe si partea feminina a avut de suferit enorm. Nu stiu cum in alte tari dar la noi oamenii beau si se imbata iar femeile gatesc... si pina la urma toti se distreaza.
1