Фэгэдэу (Făgădău) – село в составе коммуны Вэскэуць Флорештского района. Село Фэгэдэу находится в 30 км от города Флорешть и 120 км от Кишинева. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 64 человека. Село Фэгэдэу было основано в 1910 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Сîştigă o excursie cu degustare pentru 2 persoane la Cricova / Выиграй экскурсию на 2 персоны с дегустацией в Криково
Concurs: „Descoperă Moldova” Stimaţi vizitatori ai site-ului moldovenii.md. Vă propunem un concurs distractiv. Trimiteţi-ne bancuri pe teme, care vizează cultura, comportamentul, abilităţile moldovenilor sub aspectele sale pozitive. Cele mai haioase şi ingenioase bancuri vor fi apreciate de noi şi vor fi plasate pe pagina nouă a site-ului. Cel mai bun banc va fi premiat cu o excursie în oraşul subteran Cricova pentru două persoane. Pentru mai multe detalii, contactaţi-ne la tel.: 022 225-411, 078-844-114 Va mulţumim.
Конкурс «Откройте Молдову» Уважаемые посетители сайта moldovenii.md. Мы предлагаем вам увлекательный конкурс. Отправьте нам анекдоты на темы, касающиеся культуры, поведения, навыков молдаван с положительной стороны. Самые смешные и умные анекдоты будут оценены нами и размещены на новой странице сайта. Приз за самый лучший анекдот ‒ экскурсия на двоих в подвалы Крикова. Ждем ваши анекдоты, начиная с сегодняшнего дня, 22 апреля, и до 29 апреля 2013. За дополнительной информацией обращайтесь по телефонам: 022 225-411, 078-844-114 Спасибо. |
|
-
#21 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:38 - Bre, moldovene, iti plac rusii?
- Da, mult.
- Dar romanii?
- Nu.
- De ce?
- Pentru ca l-au batut pe tata cu rigla la scoala n 37.
- Si ce face tatal tau acum?
- Ehe, l-au impuscat rusii in 40 -
#22 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:36 Un moldovean vine la munca dis-de-dimineata cu un ochi umflat, schiopatand si cu mana in ghips.
Seful, mirat, il intreaba ce s-a intamplat.
- Ah, nimic deosebit, raspunde moldoveanul.
- Cum nimic domnule, cand esti asa de ranit?
- Ah, nimic deosebit sefu! Niste golani m-au prins la nevasta-mea! -
#23 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:33 Un moldovean e condamnat la moarte prin electrocutare.
Este aşezat pe scaunul electric şi întrebat care e ultima lui dorinţă.
Moldoveanul răspunde:
- Să mă ţineţi de mână! -
#24 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:30 Vorbeau un moldovean şi un oltean. Întreabă olteanul:
- La voi morţii se îngroapă cu popă?
Şi moldoveanul:
- Nu la noi popa rămâne afară... -
#25 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:27 IVAN TURBINCA, in inspectie.
Trece pe langa un cazan: doi draci tineau capacul, doi aruncau lemne pe foc.
Ce-i asta?
Stai sa vezi, d-nu' Ivan, ca aici ard evrei. Tinem capacul, ca daca apuca unul sa scoata capul afara, ii pierdem prin Iad, si o saptamina nu-i mai vedem!...
Alt cazan: doi draci aruncau lemne pe foc, nimeni nu tinea capacul...
Da' aici?
Aicea ard moldovenii, si nu-i bai, ca daca reuseste vrunu' sa scoata capu', au ailalti grija sa-l traga inapoi....
Mai merg putin, al treilea cazan, nimeni nu arunca lemne pe foc, nimeni nu tinea capacul. Dupa citeva minute, ies doi flacai la 2,10 m, blonzi cu ochi albashtri, incarca o spinare de lemne, o arunca in foc se catara pe buza cazanului, sar in smoala si se aud nishte chiuituri.
Ivan, in culmea supararii:
Pai asta-i organizare?
D-nu Ivan, aici fierb rusii. Ca si cu Basarabia... Treizeci de ani s-au chinuit sa cucereasca fundul cazanului, acum au reusit si nu mai vor sa plece.... -
#26 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:23 Trei moldoveni la oras se intilnesc dupa o perioada de timp ptr. a-si impartasi experientele:
M1: Ce bine era la tara, ma!Pe jos scandurile erau drepte si puteam linistit sa merg dintr-un cap' in altul al camerei. Aici la oras ametesc sa tot urmaresc sipcilel alea mici de pe jos!
M2: In fiecare seara cand vin acasa trebuie sa scol din somn trei vecini pentru ca pe lift scrie "Numai pentru patru persoane!"
M3: Eu sunt cel mai napastuit. De fiecare data cand mi se facea sete acasa ma duceam la cismea si beam dupa pofta. Acum ma duc, trag de funie si pana sa pun gura la apa se si termina si trebuie sa astept iar sa se umple galeata, iar trag de funie, dar tot asa patesc! -
#27 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:20 Un tigan un ungur si un moldovean sunt prinsi de garda britanica la furat. Sefu le da o sansa ca sa nu-i decapiteze:daca unul dintre voi imi zice un cuvant englezesc pe care nul stiu il las liber.
Unguru: Butterfly.o simplu fluture esti mort
Tiganu: Butterfly sefu simplu esti mort si tu doar stiu ca e fluture
Moldoveanu: Butterflyli.sefu curios ce e ce ? la care moldoveanu fluturili:))) -
#28 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:18 Concurs internazional: cine-i mai tare in cap!Americanu rupe 10 caramizi, neamtu rupe un stalp. Vine randul moldoveanului si incearca sa rupa un tanc cu capu da nu reuseste din prima. Mai incearca o data si mai nu-si rupe capu! Perplex deschide turela tancului si intreba: UAI!!!! II VRUN MOLDOVAN INAUNTRU? -
#29 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:17 Doi mosnegi stateau pe o banca:
-Auzi,o vezi pe tipa aia?moare dupa mine.
-Da de unde stii?
-Doar n-o sa moara inainta mea -
#30 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:12 De ce tin moldovenii tarnacopul linga televizor?
Cand se strica un canal, sapa altul. -
#31 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:10 Intr-un magazin de lenjerie intima intra o olteanca, o ardeleanca si o moldoveanca.
Olteanca cumpara 7 perechi de chiloti si se duce sa-i plateasca.
Vanzatoarea mirata o intreaba:
- Da ce face-ti dumnevoastra cu 7 perechi de chiloti odata?
- Pai cate o pereche in fiecare zi a saptamanii!
- A... Inteleg!
Vine si ardeleanca cu 5 perechi...
- Dumneavoastra nu folositi tot 7 perechi pe saptamana? intreba curiosa vanzatoarea!
- Pai barbatul meu ma vrea Sambata si Duminica fara...
- A...
Vine si moldoveanca cu 12 perechi.
Vanzatoarea nedumerita intreaba:
- Bine, bine, inteleg pe celelalte, dar dumneavoastra ati luat cat ele 2 la un un loc!!!
- Apoi anul... are 12 luni! -
#32 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:09 - Stiti cum zic moldovenii la "Razboiul Stelelor"?
- Galshiava pi sher! -
#33 petrica2012 23 апреля 2013 | 17:08 Se urca ROMANUL in autobus si-si cumpara 2 tichete! Se apropie de el Moldoveanul si-l intreaba:
- De ce ti-ai procurat 2 bilete ROMANULE?
- ROMANUL nu e prost, daca el pe unul i-l pierde?
- Da daca i-l pierzi si pe al doilea?
- ROMANUL nu e prost, ROMANUL are ABONAMENT! -
#34 leancapalii 23 апреля 2013 | 13:02 -De ce le mai spune moldovenilor Coca-Cola?
-Pentru că sunt răspîndiţi în toată lumea. -
#35 leancapalii 23 апреля 2013 | 13:00 Erau odată doi prieteni moldoveni : Ion şi Vasile. Vasile îl întreabă pe Ion:
- Ioane, de unde ai tu bani să trăieşti?
- Păi, am eu trei feciori, unul fura dar nu-l prind, altul cîntă dar nu joacă, iar cel de-al treilea taie dar nu coase.
- Cine sunt cei trei feciori ai tai?
- Unul e medic, altul e popă, iar al treilea e poliţist.
-
#36 leancapalii 23 апреля 2013 | 12:57 MERGE UN MOLDOVEAN PE STRADĂ ŞI VEDE O GLOATĂ STÎND LA RÎND. SE APROPIE DE ULTIMUL ŞI ÎL ÎNTREABĂ:
- BĂ, DA` CE SE VINDE AICI DE SUNT ATÎŢIA OAMENI?
- NU ŞTIU, ÎNTREABĂ-L PE ĂSTA DIN FAŢA!
TOT AŞA ÎNTREBÎND AJUNGE LA PRIMUL.
TU CE STAI ÎN RÎND MĂ, SE VINDE CEVA AICI?
NU ŞTIU, MIE MI S-A FĂCUT CAM RĂU ŞI M-AM REZEMAT DE GARDUL ACESTA PÎNA ÎMI TRECE! -
#37 zeugen 23 апреля 2013 | 9:08 - Мам, купи собачку! - Нет!- Ну купиии- Я же сказала, нет! Продай ее кому-нибудь другому! -
#38 zeugen 23 апреля 2013 | 9:06 - Mamă, de ce urechile tatei îs așa vinete???? - Ana, nu vrei, nu minca! -
#39 zeugen 23 апреля 2013 | 8:58 Она: ответь мне, только честно, да или нет, хорошо? Он: спрашивайОна: почему мужчины смеются над блондинками?Он: да -
#40 zeugen 23 апреля 2013 | 8:55 Нокия 6300. Будь оригинальным...