Подоймица (Podoimița) – село в коммуне Подойма в составе административно-территориальных единиц Левобережья Днестра, Республика Молдова. Село расположено на расстоянии 6 км от города Каменка и 144 км от муниципия Кишинев. По данным 2000 года, в селе проживало 2240 человек. Первое документальное упоминание о селе Подоймица датировано 1769 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Сîştigă o excursie cu degustare pentru 2 persoane la Cricova / Выиграй экскурсию на 2 персоны с дегустацией в Криково
Concurs: „Descoperă Moldova” Stimaţi vizitatori ai site-ului moldovenii.md. Vă propunem un concurs distractiv. Trimiteţi-ne bancuri pe teme, care vizează cultura, comportamentul, abilităţile moldovenilor sub aspectele sale pozitive. Cele mai haioase şi ingenioase bancuri vor fi apreciate de noi şi vor fi plasate pe pagina nouă a site-ului. Cel mai bun banc va fi premiat cu o excursie în oraşul subteran Cricova pentru două persoane. Pentru mai multe detalii, contactaţi-ne la tel.: 022 225-411, 078-844-114 Va mulţumim.
Конкурс «Откройте Молдову» Уважаемые посетители сайта moldovenii.md. Мы предлагаем вам увлекательный конкурс. Отправьте нам анекдоты на темы, касающиеся культуры, поведения, навыков молдаван с положительной стороны. Самые смешные и умные анекдоты будут оценены нами и размещены на новой странице сайта. Приз за самый лучший анекдот ‒ экскурсия на двоих в подвалы Крикова. Ждем ваши анекдоты, начиная с сегодняшнего дня, 8 апреля, и до 19 апреля 2013. За дополнительной информацией обращайтесь по телефонам: 022 225-411, 078-844-114 Спасибо. |
|
-
#61 goreaci 09 апреля 2013 | 9:25 Doua vecine moldovenci se intalnesc dimineata.
- Ce-i cu tine, draga, esti bolnava?
- Nu, de ce intrebi?
-Am vazut azi dimineata doctorul iesind din apartamentul tau.
- Si ce? De la tine au iesit trei soldati. Te-am intrebat daca a izbucnit razboiul? -
#62 goreaci 09 апреля 2013 | 9:23 Prim ministru RM consultă o ghicitoare, să vadă cât mai are de stat la guvern.
- Veţi cădea într-o zi de sărbătoare, îi spune Mama Omida.
- Şi care va fi ziua aceea ?
- Şefu, indiferent care va fi, va fi sărbătoare ! -
#63 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 21:26 Un moldovean calatoreste cu un ungur in tren. La un moment dat ungurul il intreaba pe moldovan:
-Ce scrie pe fereastra?
-Nu scoateti capul pe fereastra.
-S mai jos?
-Acelasi lucru in franceza.
-Si mai jos?
-Acelasi lucru in engleza.
-Dar in ungureste nu scrie?
-Nu, voi aveti voie! -
#64 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 21:22 Doi tractoristi se pun sa manince pe cimp.Vine seful turbal la ei si intreaba:
-Voi de ce nu semanati?
-Pai noi nu suntem frati. -
#65 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 21:03 Un pictor vestit venit in Moldova vede un cioban cu turma sa de oi.
-Bade, imi dai voie sa-ti pictez oile?
-Da ce esti nebun ,omule? Lasa-le asa albe cum sunt! -
#66 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 20:59 Badea Gheorghe a incput sa repare acoperisul casei.
Partea buna e ca a ajuns in virful casei.
Partea rea e ca a inceput sa alunece.
Partea buna e ca s-a prins de burlanul casei.
Partea rea e ca burlanul s-a rupt.
Partea buna e ca sub el era o capita de fin.
Partea rea e ca in capita era o furca cu tepii in sus
Partea buna e ca n-a cazut pe furca.
Partea prosta e ca nici pe capita n-a cazut. -
#67 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 20:49 Gheorghe: Mai Vasile, eu o sa adopt un copil englez.
Vasile: Da de ce englez?
Gheorghe: De aceea ca atunci cind copilul va incepe a vorbi voi invata si eu o limba straina! -
#68 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 20:43 Duminica alegerilor.Un barbat a votat si pleaca spre casa,cind acolo vede ca spre biroul electoral alearga vecinul sau de maninca pamintul:
-Staaaai, da unde te grabesti in halul acesta?
-Ma duc sa ma intilnesc cu bunica mea!
-Dar ea deja de cinci ani e moarta.
-Asa am crezut si eu,dar iata ca, deja a doua oara acestia de la biroul electoral mi-au spus ca a venit, a votat si a plecat. -
#69 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 20:36 Din avion coboara Gheorghe cu pantalonii in mina:
-Nu mai zbor in viata mea cu avionul "puneti cureaua, scoateti cureaua!" -
#70 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 20:34 Doi moldoveni citeau ziarul:
-Mai Vasile, ia uite ce scrie in ziar "o bomba costa 3 milioane dolari"!
-De-ar cadea una si la noi in gradina... -
#71 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 15:47 Ion si Gheorghe si-au cumparat cite un cal.
I: Mai Gheorghe, eu ii tai calului meu o ureche ca sa-i putem deosebi!
Zis si facut. In toiul noptii Gheorghe se gindeste "da haios ar mai arata un cal fara o ureche" si ii tai si el o ureche aclului sau.
A doua zi, suparat de ce a facut Gheorghe, Ion ii mai taie o ureche calului sau. Peste noapte Gheorghe se gindeste "mai, da haios trebuie sa fie un cal fara urechi" si ii taie si el inca o ureche calului sau. Dimineata Ion ii zice lui Gheorghe:
-Mai, vad ca dupa urechi nu-i mai putem deosebi asa ca zicem ca al meu e negru si al tau e alb! -
#72 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 15:46 Mergind pe jos, Vasile a gasit o potcoava. Atunci el s-a bucurat, si a spus:" Acum dac-as gasi trei potcoave si un cal n-as mai merge pe jos." -
#73 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 15:46 Intr-o dimineata de primavara in curtea unui bogat au venit tinerii invitati in ajun pentru a merge la sapat la vie.Deodata a venit stapinul si a zis:
-Hai, sa plecam! Cine va duce torba cu piine?
-Eu! a raspuns Petru.
-Cine va duce cosul cu mincare?
-Eu! a raspuns iarasi Petru.
-Cine ia ulciorul cu apa?
-Sotia mea. a raspuns Petru.
-Da cine va duce sapile?
-Voi ce, ati luat apa in gura? Ori ce credeti ca voi duce totul eu? le-a zis Petru celorlalti. -
#74 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 15:38 Ştefan cel Mare îi strînge pe oşteni înainte de bătălia de la Podul Înalt şi le spune:
- Bă, nenorociţilor, să nu dea dracu să vă-mbătaţi în seara asta ca porcii şi să nu fiţi mîine la 8 pe cîmpul de bătaie, să ne facem de căcat faţă de oamenii ăia -
#75 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 15:37 "A cazut o pruna in noroi!" Tradus moldoveneste: "O chicat o perja-n glod!" -
#76 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 15:35 - Cum te numesti? Intreaba medicul!
- Popopa Mamamarin.
- Esti balbait?
- Nu, tata era balbait, iar ala care mi-a scris certificatul era un cretin -
#77 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 15:26 Moldovenii când se strâng,
Mioritici şi cuminţi,
La un colţ de masă plâng,
La alt colţ scrâşnesc din dinţi. -
#78 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 15:26 Doar cei bătrâni mai pot să spună
Ce-au tras sărmanii moldoveni,
Că s-au culcat cu "noapte bună!
Şi s-au trezit cu "dobrâi deni!" -
#79 IonelaColesnic 08 апреля 2013 | 15:23 Bogăţia Moldoveanului Sărac ajuns, sărac în toate,
De bani sărac, de bucurii,
Orfan de mamă şi de frate…
Bogat e doar în datorii. -
#80 goreaci 08 апреля 2013 | 10:13 Vine Suleiman Pasa cu 75 mii de turci sa cucereasca Moldova. Il intampina Stefan cel Mare cu 10 mii. Inainte de lupta toti soldatii moldoveni striga ceva si ii bat pe toti turcii.
Suleiman, ingrozit, aduce 200 mii de turci.
Stefan, cu aceeasi 10 mii, striga ceva inainte de lupta si iar ii bate pe toti turcii.
Suleiman trimite un spion sa afle ce striga moldovenii inainte de lupta ca devin asa curajosi si puternici. Spionul se intoarce si-i spune lui Suleaiman:
- Pai, ei striga "Bataieeee" si merg la lupta.
Atunci Suleiman le porunceste tuturor generalilor sai sa comande armatei sa strige lozinca fermecata inainte de lupta. Se intalnesc pe campul de lupta 500 mii de turci si 10 mii de moldoveni.
Turcii toti intr-un glas: - Bataieeeee!!!
Stefan cel Mare face un gest linistit cu mana si zice: - Acu vinee!...