„Ghiozlemea” (mîncare găgăuzească)
Ingrediente:
• 2,5 pahare de făină,
• 1 pahar de lapte sau chefir,
• 0,5 lingură de zahăr,
• 1 linguriţă de drojdii praf,
• 0,5 pahar de ulei vegetal,
• sare.
Mod de preparare:
Prepararea aluatului: Dizolvăm drojdiile în lapte cald cu zahăr, adăugăm sare, smîntînă, făină. Facem un aluat elastic. Lăsăm să se odihnească timp de 1 oră la loc cald, acoperit cu o pînză. Împărţim în bile. Întindem turtele în foi rotunde pe masa presărată cu făină, pe o parte punem umplutura, acoperim cu partea fără umplutură, lipim marginile, dîndu-i formă plată. Prăjim plăcintele pe tigaia încinsă în ulei vegetal.
Umplutura poate fi diferită: ou fiert cu ceapă verde, brînză de vaci, brînză de oi dată prin răzătoare etc.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1859
- Populația:
- 993 locuitori
Ciolacu Vechi este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 993 de oameni. Satul Ciolacu Vechi a fost menționat documentar în anul 1859.