21 ianuarie 2011, 16:25 views 45324

„Degeţele” ca la Comrat din aluat nedospit

Ingrediente:

•    2,5 pahare de făină,
•    1,5 pahar de apă,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de oţet de masă,
•    2 pahare de brînză dată prin răzătoare, de dorit de oi.

Mod de preparare:

Din făină, apă, sare, oţet şi ulei vegetal se face un aluat. Acesta trebuie să fie elastic, nu foarte tare. Împărţim în bile. Lăsăm aluatul să se odihnească, întindem aluatul maxim de subţire, apoi cu mîinile întindem pe pînză, fără să-l rupem însă. Marginile groase le tăiem, stropim cu ulei vegetal, punem brînza dată prin răzătoare, împrăştiind-o. Cu ajutorul pînzei o facem ruladă şi o tăiem astfel ca să obţinem bucăţi de 80 cm (vezi reţeta Tehnica preparării aluatului nedospit).

Dăm la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru circa 10-12 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
647 locuitori

Beriozchi este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 locuitori. Satul Beriozchi a fost înființat în anul 1902.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.