19 octombrie 2010, 16:03 views 41096

Plăcinte cu cartofi cruzi

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

  • 10-12 cartofi,
  • 2 fire praz,
  • ½ lingură ulei,
  • ½ pahar jumări,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 3 linguri mărar tăiat.

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. În centrul foii de aluat se pune umplutura, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei la foc slab. Pentru ca plăcintele să fie moi şi să se coacă bine, tigaia se acoperă cu un capac.

Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se taie rondele subţiri, se adaugă prazul tăiat inele, mărarul, jumările, sarea şi piperul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1802
Populația:
524 locuitori

Noroceni este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 524 de oameni. Satul Noroceni a fost menționat documentar în anul 1802.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.