20 octombrie 2010, 16:49 views 203145

Babă albă

Ingrediente:

  • 2 pahare de tăieţei,
  • 10 ouă,
  • 1 pahar de zahăr,
  • ½ linguriţă de sare,
  • 2 g de vanilină,
  • ½ pahar de stafide,
  • 3 linguri de unt,
  • 2 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Tăieţeii se fierb în apă nesărată cu adaos de ulei vegetal. Se strecoară. Se opăresc stafidele, se topeşte untul. Se amestecă ouăle cu zahăr şi sare, se adăugă vanilina. Uniţi amestecul cu tăieţeii şi stafidele, amestecaţi. Tava de copt sau tigaia cu margini înalte se unge cu unt, se toarnă masa. Se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) şi se coace 10 minute la temperatura de 250 grade, 40 de minute la temperatura de 150 de grade.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.