Mălai cu magiun
Ingrediente pentru 1 kg de produs:
- 2 pahare făină de porumb,
- 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
- 2 pahare lapte,
- 3 linguri zahăr,
- sare,
- vanilină,
- un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
- 4 linguri unt,
- 1/2 lingură ulei,
- 2 ouă,
- 1/2 pahar magiun,
- 2 linguri zahăr tos,
- 1/2 pahar miez de nucă,
- 1 ou.
Mod de preparare:
Se prepară mălaiul după reţeta „Mălai”. Cînd mălaiul se răceşte, se taie în două straturi. Stratul de jos se unge cu magiun, se presară cu nuci şi se acoperă cu al doilea strat. Deasupra se presară cu zahăr tos. Se serveşte tăiat romburi sau pătrăţele. Se garniseşte cu fructe glasate (pepene galben, mere, gutui).
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1864
- Populația:
- 1064 locuitori
Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.