Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşi
Ingrediente:
- 1 pahar cu vîrf de făină de grîu,
- 2 ouă,
- 1/3 pahar lapte,
- 2-3 linguri pastă de ardei graşi roşii,
- 200 g brînză,
- 3 linguri unt,
- ½ linguriţă sare.
Mod de preparare:
Se pregăteşte un amestec de lapte rece, ouă crude, pastă de ardei şi sare. Făina cernută se pune grămăjoară, în centru se face o adîncitură, în ea se toarnă amestecul. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se întinde în 2-3 foi, se presară cu faină, se taie şuviţe subţiri, se usucă, Tăieţeii se fierb în apă puţin sărată, se strecoară şi se stropesc cu ulei.
Tăieţeii se servesc presăraţi cu brînză dată prin răzătoare.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 11575
- Populația:
- 3003 locuitori
Feteşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Feteşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, fiind situat la 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3003 oameni. Denumirea veche a satului, cu care este atestat documentar în anul 1575 este Hriţeni.