08 octombrie 2010, 12:07 views 37794

Salată cu ardei copţi şi mazăre verde

Ingrediente:

•    6 ardei graşi,
•    ¾ pahar de mazăre verde conservată,
•    1 ceapă,
•    4 roşii,
•    2 linguri verdeaţă tăiată,
•    100 g vin roşu de masă.

Pentru sos:
•    2 linguri ulei,
•    2 linguri oţet de vin,
•    ½ linguriţă zahăr,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se coc la cuptor pe reţea, se curăţă de coajă, codiţă şi seminţe, se taie felii. Ceapa, tăiată semiinele, se spală în apă rece, se scurge bine, deasupra se toarnă vin şi se pune la marinat pe 10-15 minute. Roşiile se taie felii. Mazărea, legumele şi verdeaţa se amestecă, se adaugă sos, se pun în farfurie, se garnisesc cu verdeaţă.

Prepararea sosului:  Se amestecă uleiul vegetal şi oţetul, se adaugă sare, zahăr, piper măcinat. Ingredientele se amestecă şi se bat bine.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1769 locuitori

Andruşul de Sus este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Sus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1769 de oameni. Satul Andruşul de Sus a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.