Vinegretă cu scrumbie şi porumb
Ingrediente:
- ½ sfeclă,
- ½ pahar porumb conservat,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 2 cartofi,
- 2 castraveţi muraţi,
- 1 scrumbie,
- 3 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tocată,
- 8-10 măsline.
Mod de preparare:
Castraveţii, ceapa, cartofii şi sfecla fiartă se taie cuburi, se adaugă porumbul, verdeaţa, sarea, piperul, uleiul. Se amestecă toate. Dacă vrem să păstrăm culoarea naturală a fiecărui component, sfecla fiartă se amestecă cu ulei aparte şi se adaugă în vinegretă doar la sfîrşit. Fileul de scrumbie se pune pe 1-2 ore la muiat în lapte (astfel devine mai fin), se taie feliuţe. Puneţi vinegreta în salatieră, garnisiţi-o cu felii de scrumbie, cu porumb şi măsline.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1484
- Populația:
- 6905 locuitori
Răzeni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Noi și Răzeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6905 de oameni. Satul Răzeni a fost menționat documentar în anul 1484.