Fasole păstăi cu ceapă
Ingrediente:
• 700 g fasole păstăi,
• 2 cepe,
• 4 linguri ulei,
• 2-3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură verdeaţă tăiată,
• zeamă de lămîie.
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Fasolea măşcată se taie în 2-3 părţi. Se fierbe în apă puţin sărată 8-10 minute. Ceapa tăiată fidea se prăjeşte puţin, se amestecă cu fasolea, se adaugă sare şi piper şi se mai prăjesc încă 3 minute. Cînd sunt gata se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa tăiată, zeama de lămîie după gust
Moldovenii servesc acest fel de bucate atît reci, cît şi calde.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1876
- Populația:
- 759 locuitori
Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Alexandrovca a fost menționat documentar în anul 1876.