11 octombrie 2010, 17:33 views 18784

Roşii umplute cu legume

Ingrediente:

  • 8-12 roşii,
  • ¾ pahar smântână,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 1 vânătă,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingură  de brânză dată prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun pe tavă, se presară cu mărar tăiat, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Când se servesc, se presară cu verdeaţă. Smântână se serveşte separat.

Prepararea umpluturii: Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime, se fierb în apă sărată 2-5 minute, se prăjesc cu morcov, tăiat cuburi, se adaugă ceapa prăjită, pulpa de roşii, se prăjesc toate la un loc, se condimentează cu sare şi piper, se răceşte. Se amestecă cu un ou crud şi brânza dată prin răzătoare.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.