11 octombrie 2010, 17:27 views 15838

Roşii umplute cu vinete

Ingrediente:

  • 8-12 roşii,
  • 1 lingură brânză nesărată (caş) dată prin răzătoare ,
  • ¾ pahar smân­tână,
  • sare,
  • foi de salată verde,
  • 1 lingură  de verdeaţă de mărar tocată.

Pentru umplutură:

  • 1 vânătă,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri orez,
  • 1 ou,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură  de verdeaţă de mărar şi leuştean tăiată.

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun în tavă, se presară cu brânză, dea­supra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Când se servesc, se presară cu verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde. Smântână se serveşte separat.

Prepararea umpluturii:

 Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute ca să se scurgă zeama amară. Se taie cuburi, se prăjesc, se adaugă ceapa prăjită, mie­zul de roşii, se prăjesc toate la un loc, se pune sare şi piper, se răcesc. Legumele se amestecă cu un ou fiert (la dorință) şi mărunţit, cu orezul fiert, verdeaţa şi usturoiul pisat. Se amestecă. 


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.