12 octombrie 2010, 13:04 views 20740

Vinete prăjite în liezon

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri făină de grâu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar lapte,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă de peduncul, se taie felii de 0,5-0,7 cm grosime, se sărează şi se pun sub greutate pentru 30-40 minute. Apoi se moaie în liezon, se prăjesc pe o parte şi alta până se rumenesc şi se  dau apo la cuptor.
 

Prepararea liezon-ului: Făina se amestecă cu laptele şi ouăle bătute, se adaugă sare şi piper. Acest fel de mâncare se serveşte atât rece, cât şi cald. Se serveşte cu unt topit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
1844 locuitori

Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.