Roşii prăjite, cu usturoi şi brînză
Ingrediente:
- 8 roşii,
- 1 lingură ulei,
- 2 linguri brânză dată prin răzătoare,
- 1-2 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Roşiile se taie în doua, se presară cu sare şi piper, se prăjesc pe o parte şi pe alta (mai întâi cu tăietura în sus, apoi invers). Înainte de a fi servite, se presară cu brânză, verdeaţă şi usturoi mărunţit.
Roşiile pot servi drept garnitură pentru carne, scrob sau omletă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1913
- Populația:
- 82 locuitori
Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.