![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Ciuperci înăbuşite cu fasole
Ingrediente:
- 600 g ciuperci,
- 1 pahar fasole,
- 3 roşii,
- 2 cepe,
- 4 linguri ulei,
- 3 căţei de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc cu ceapă. Fasolea se fierbe. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare şi se prăjesc. Usturoiul se pisează. Se amestecă totul, se adaugă sare şi piper şi se înăbuşă la foc încet 10-15 minute.
Se servesc presărate cu verdeaţă tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1918
- Populația:
- 672 locuitori
Moldoveanca este un sat din cadrul comunei Logofteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 672 de oameni. Satul Moldovenca a fost întemeiat în anul 1918.