08 octombrie 2010, 11:22 views 25155

Coşuleţe din vinete

Ingrediente:

•    3 vinete,
•    1/3 praz,
•    1 ou,
•    2 linguri de caşcaval ras,
•    2 linguri ulei,
•    sare,
•    frunze de salată verde.
 
Pentru umplutură:
•    1 ceapă,
•    2 roşii,
•    1 ou,
•    1 pahar brînză dată prin răzătoare,
•    1 lingură ulei,
•    3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de prepare:

Vinetele se taie rondele (cu grosimea de 5-6 cm). Cu o linguriţă li se scoate o parte din miez, ca să iasă „coşuleţe". Vinetele astfel pregătite, se fierb în apă sărată, apoi se scurg prin strecurătoare şi se spală cu apa rece. „Coşuleţele” se umplu, se pun pe tavă, se presară cu ou fiert şi mărunţit, se stropesc cu ulei, apoi se dau la cuptor. Cînd se răcesc, se pun în farfurie pe foi de salată, se garnisesc cu verdeaţă, din rondele de praz se fac codiţe.

Prepararea umpluturii: Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte, se adaugă roşiile mărunţite (fără coajă), toate se înăbuşă puţin. Când se răceşte, se adaugă oul fiert şi mărunţit, usturoiul pisat cu sare şi piper, se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
484 locuitori

Hîrbovăţul Nou este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 484 de locuitori. Satul Hîrbovăţul Nou a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.