Ardei graşi prăjiţi cu sos
Ingrediente:
- 8 ardei,
- 1 lingură verdeaţă tăiată mărunt,
- 2 linguri ulei,
- 8 bucăți brînză (la dorință).
Pentru sos:
- 2-3 roşii suculente,
- 3 cepe medii,
- 2 linguri ulei,
- 4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ardeii se coc pe reţea în cuptor sau la grătar, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se prăjesc uşor în ulei, se sărează. Ardeii se aranjează în formă de evantai pe o farfurie, în centrul căreia se pune sosul. Ornaţi cu bucăţele de brânză.
Prepararea sosului: Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare. Ceapa, tăiată cuburi, se rumeneşte, se adaugă roşiile. Amestecul se căleşte la foc mic pînă devine consistent. Sarea, piperul, usturoiul tocat şi verdeaţa se adaugă la sfîrșit.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1620
- Populația:
- 798 locuitori
Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.