Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oi
Ingrediente:
• 1 pahar de brînză de oi dată prin răzătoare,
• 1 pahar de brînză de vaci,
• 70 g de unt,
• 10 măsline fără sîmburi,
• 0,5 de ardei dulce,
• 3-4 căţei de usturoi,
• 3 linguri de verdeaţă tocată,
• 1-2 linguri de paprica măcinată.
Mod de preparare:
Mărunţiţi usturoiul, pisaţi brînza, amestecaţi-o cu cea de oi, adăugaţi untul înmuiat, amestecaţi bine. Dacă masa e fărîmicioasă, adăugaţi 1-2 linguri de smîntînă sau maioneză, amestecaţi bine. Împărţiţi pe porţii, în mijlocul fiecăreia puneţi cîte o măslină sau ardeiul dulce tăiat cubuleţe mărunte. Marginile se unesc şi se lipesc. Formaţi gogoşi nu prea mari. Jumătate dintre ele treceţi-le prin verdeaţa tocată (cu măsline), cea de-a doua în praf de paprica (cu ardei dulce).
Înainte de a fi servite se ornează cu legume şi verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1775
- Populația:
- 1008 locuitori
Ciobalaccia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flocoasa și Ciobalaccia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1008 oameni. Satul Ciobalaccia a fost menționat documentar în anul 1775.