11 octombrie 2010, 13:50 views 70633

Borş scăzut

Ingrediente:

  • 800 gr carne de piept de porc,
  • 1 căpăţână de varză murată (1 kg),
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Căpăţână de varză se taie în 4. Carnea se taie de-a lungul oaselor, câte 2-3 coaste la o bucată. Legumele se taie felii măşcate. Toa­te ingredientele se pun în oală, se acoperă cu apă şi se fierb la foc puternic, îndepărtând spuma, apoi se face focul mai slab şi se mai fierbe fără capac timp de 1,5-2 ore. Cantitatea lichidului trebuie să scadă cu 50-60%. Borşul se sărează la dorinţă la urmă.

Borşul gata are un gust iute-acru, gras şi concentrat. Este un remediu popular tradiţional după o petrecere veselă. 

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.