11 octombrie 2010, 11:33 views 30367

Ciorbă scăzută

Ingrediente:

  • 6 pahare  de apă,
  • 500 g carne de vită de la piept,
  • 3 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • 2 morcovi,
  • ½ pahar smântână,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • 4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atât ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Când carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa prăjită, borşul, sarea, piperul, foile de dafin, leuşteanul şi se fierbe încă 7-8 minute.

Înainte de a fi servită, se adaugă usturoi pisat, smântână şi se presară cu mărar.

 


Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1813
Populația:
13756 locuitori

Taraclia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Taraclia. Amplasat în sudul stepei Bugeacului, pe partea stîngă a rîului Lunguţa, oraşul Taraclia este situat la o distanţă de 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului Taraclia constituie 13756 locuitori. Localitatea Taraclia a fost înfiinţată în anul 1813 de colonişti moldoveni, bulgari şi găgăuzi care s-au strămutat din teritoriile de dincolo de Prut şi Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.