Supă de cartofi cu porumb
Ingrediente:
- 8 pahare de bulion de carne,
- 6 cartofi,
- 1 pahar de porumb fiert sau conservat,
- ½ rădăcină pătrunjel,
- ½ morcov,
- 1 ceapă,
- 2 linguri de unt topit,
- sare,
- foi de dafin,
- piper negru boabe,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Bulionul se aduce la fierbere şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Peste 5-7 minute se adaugă rădăcinile tăiate, ceapa prăjită, porumbul pregătit (Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi, la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Când legumele vor fi gata, se adaugă sarea, mirodeniile şi verdeaţa.
Înainte de a se servi se presară cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1907
- Populația:
- 601 locuitori
Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.