11 octombrie 2010, 13:28 views 87255

Ciorbă cu fasole

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de porc,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 4 cartofi,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ rădăcină pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • 2 roşii,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat pe 2-3 ore. Morcovul, pătrunjelul, ceapa se taie cuburi şi se prăjesc. Cartofii se taie felii. Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în uncrop şi se fierbe până este gata. Fasolea se fierbe aparte. În bulionul clocotit se pun cartofii, rădăcinile prăjite, roşiile, curăţate de coajă şi tăiate cuburi. Toate se fierb 12-15 minute la foc mic. Cu 5-7 minute înainte de a fi gata, se adaugă fasolea, sarea, piperul, un fir de leuştean, borşul fiert, foile de dafin.                                      

Se serveşte presărată cu verdeaţă.


Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
6072 locuitori

Gîsca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Gîsca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Căușeni și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Gîsca alcătuia 6072 de cetăţeni în anul 1997. Satul Gîsca a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.