11 octombrie 2010, 16:25 views 20171

Ciorbă de carp

Ingrediente:

  • peşte 600-800 g,
  • 6 pahare apă,
  • 3 linguri de orez,
  • ½ rădăcina ţelină,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 3 cepe,
  • 1 ardei dulce,
  • 4 roşii,
  • 2 pahare de borş acru,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • leuştean,
  • 1 lingură  de verdeaţă tocată. 

Mod de preparare:

Peştele spălat şi curăţit se taie bucăţi. Capul, coada, spinarea tăiată se pun la fiert în apă rece, se adaugă sare, se fierbe la foc mic timp de 5 minute, scoțându-se spuma. Apoi se pun rădăcina de pătrunjel, ţelina, morcovul, ceapф şi se fierb timp de 30-40 minute. Bulionul se strecoară. Se pune iar la foc, când începe a fierbe se adaugă restul legumelor tăiate, orezul şi se fierbe până ce este pe jumătate gata. Se pun bucăţile de peşte, se toarnă borş şi se fierbe fără să clocotească tare. Se adaugă leuştean, sare, piper, foi de dafin şi usturoi pisat, se mai lasă 2-3 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1732
Populația:
353 locuitori

Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.