11 octombrie 2010, 17:03 views 49610

Ciorbă de raţă

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • ½ raţă,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 cepe,
  • ¼ praz,
  • ¼ căpăţână de varză,
  • 3 cartofi,
  • 1 ou (gălbenuș),
  • ½ pahar lapte,
  • 2 pahare borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Mod de preparare:

Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fiert. Se drege ciorba cu oul crud, bătut cu lapte şi se mai fierbe încă puţin la foc mic.

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

 


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîşma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
22 locuitori

Ciofu este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Telenești. Localitatea se află la distanţa de 23 km de oraşul Teleneşti şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Ciofu a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.