18 august 2023, 12:00 Personalități views 1489
Cum a călătorit Constantin Moscovici în Japonia și cît pe ce să se căsătorească acolo
18 august 2023, 12:00 Personalități views 1489

Cum a călătorit Constantin Moscovici în Japonia și cît pe ce să se căsătorească acolo

Cunoscutul muzician și interpret moldovean Constantin Moscovici a recunoscut că călătoria sa în Japonia din 1988 i-a lăsat o impresie extraordinară și aproape că s-a căsătorit acolo cu fiica unui bărbat important - directorul Consiliului de Administrație al companiei Panasonic.

El a povestit despre acest lucru în cadrul următoarei ediții a emisiunii "Fiți mîndri că sînteți moldoveni". al site-ului moldovenii.md, cu moderatorul Dumitru Roibu, transmite Noi.md

Vorbind despre impresiile sale despre acea călătorie în Japonia în 1988, Constantin Moscovici le-a comparat cu un zbor pe Marte sau pe o altă planetă îndepărtată.

”Primele impresii? Vă puteți imagina, este ca și cum i-ai da unui aborigen acum, nu știu, o plită pe gaz sau un telefon mobil. În aceeași stare ne aflam și noi. Apropo, în 1988 am văzut deja la oamenii din oraș, nu puteam înțelege ce este - toți elevii aveau Ericsson, ei vorbeau la telefon. Pentru noi acesta a fost un șoc. Ce fac ei? Era anul 1988, cînd nici măcar nu aveam aparate de trei metri cu astfel de baterii. Un om mergea separat cu o baterie, iar al doilea încă vorbea la telefon cu o antenă așa mare. Am schimbat 50 de dolari și am realizat că puteam cumpăra o mașină Toyota Corolla cu o vechime de trei ani cu 50 de ruble sovietice. Doar că, corabia era mică și nu am avut unde să încărcăm aceste mașini”, a menționat Constantin Moscovici.

Potrivit lui, cel mai mult l-au impresionat oamenii, atitudinea lor față de alții, omenia.

”Anume oamenii, pentru că, din păcate, s-a întîmplat o nenorocire. A luat foc o corabie. Au fost foarte multe victime. Atitudinea oamenilor față de durerea altuia. Am văzut omenia japonezilor, atenția la tragedia altcuiva. Am văzut asta direct. Am fost foarte impresionat de acest lucru”, a spus cunoscutul muzician și interpret moldovean.

În același timp, el a menționat că în Japonia s-a întîmplat un caz amuzant.

”Eram cît pe ce să mă căsătoresc cu fiica unui bărbat nu atît de simplu - directorul Consiliului de Administrație al firmei Panasonic. Așa s-a întîmplat că după Japonia, primul lucru pe care l-am făcut - i-am cerut mîna viitoarei mele soții. Și slavă Domnului că m-am căsătorit cu ea și am rămas în Moldova!”, a subliniat Constantin Moscovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Constantin Moscovici , Japonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.