30 august 2012, 09:52 Moldovan reality views 3725
30 august 2012, 09:52 Moldovan reality views 3725

R. Moldova va ratifica Acordul privind zona de comerţ liber în spaţiul CSI


Foto: moldova.org

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege cu privire la ratificarea Acordului privind zona de comerţ liber în spaţiul CSI. Actul urmează să fie ratificat de Legislativ, relatează MOLDPRES.

Documentul a fost semnat pe 18 octombrie 2011 la Sankt Petersburg şi prevede excluderea taxelor la importul şi exportul mai multor produse în ţările ce fac parte din Comunitatea Statelor Independente.

Vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a menţionat că acest acord este important pentru Republica Moldova deoarece va asigura un cadru stabil cu statele CSI care sînt principalii parteneri comerciali pentru ţara noastră. "El va exclude posibilitatea apariţiei unor eventuale embargouri din partea partenerilor din CSI", a spus Lazăr.

Ministrul a adăugat că vor exista şi excepţii de la acord. "Cu Ucraina vom păstra taxele la produsele sensibile: zahăr, alcoolul etilic. Aceste excepţii vor fi excluse gradual", a opinat Lazăr.

Acordul va intra în vigoare în termen de 30 de zile după ce va fi ratificat de Legislativ, notează MOLDPRES.

Keywords:

comert , Moldova , acord

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2651 locuitori

Lipnic este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lipnic și Paustova. Satul Lipnic este situat la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2651 de oameni. Satul Lipnic a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.