30 august 2012, 09:52 Realitatea moldovenească views 3723
30 august 2012, 09:52 Realitatea moldovenească views 3723

R. Moldova va ratifica Acordul privind zona de comerţ liber în spaţiul CSI


Foto: moldova.org

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege cu privire la ratificarea Acordului privind zona de comerţ liber în spaţiul CSI. Actul urmează să fie ratificat de Legislativ, relatează MOLDPRES.

Documentul a fost semnat pe 18 octombrie 2011 la Sankt Petersburg şi prevede excluderea taxelor la importul şi exportul mai multor produse în ţările ce fac parte din Comunitatea Statelor Independente.

Vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a menţionat că acest acord este important pentru Republica Moldova deoarece va asigura un cadru stabil cu statele CSI care sînt principalii parteneri comerciali pentru ţara noastră. "El va exclude posibilitatea apariţiei unor eventuale embargouri din partea partenerilor din CSI", a spus Lazăr.

Ministrul a adăugat că vor exista şi excepţii de la acord. "Cu Ucraina vom păstra taxele la produsele sensibile: zahăr, alcoolul etilic. Aceste excepţii vor fi excluse gradual", a opinat Lazăr.

Acordul va intra în vigoare în termen de 30 de zile după ce va fi ratificat de Legislativ, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

comert , Moldova , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1801
Populația:
471 locuitori

Curătura este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti. Satul Curătura este situat la o distanță de 15 km de orașul Șoldănești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 471 de oameni. Prima atestare a satului Curătura datează din anul 1801.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.