18 june 2018, 12:15 Moldovan reality views 9835
Ignatiev: Acțiunile Chișinăului poartă un caracter distructiv
18 june 2018, 12:15 Moldovan reality views 9835

Ignatiev: Acțiunile Chișinăului poartă un caracter distructiv

Reprezentanții Tiraspolului consideră drept „distructiv" proiectul de rezoluție care va fi dezbătut la cea de-a 73-a Adunare Generală a ONU, privind retragerea trupelor ruse de ocupație din regiunea transnistreană.

Declarația aparține pretinsului ministru de Externe al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, care a ținut să sublinieze, într-un interviu, că „în afară de forțele de pacificare, nu există alt contingent militar al Rusiei în Transnistria".

„Această acțiune poartă un caracter distructiv, deoarece e îndreptat spre zădărnicirea operațiunii de pacificare din Transnistria", a spus Ignatiev.

Așa-numitul diplomat a accentuat că trupele ruse de ocupație (Grupul Operativ al Trupelor Ruse) este parte a misiunii ruse de pacificare, deoarece asigură rotația militarilor ruși.

Ignatiev mai spune că decizia privind retragerea trupelor ruse„nu poate fi luat fără a ține cont de poziția poporului Transnistriei".

Săptămîna trecută, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a anunțat că rezoluția privind retragerea trupelor de ocupație ruse din regiunea transnistreană va fi dezbătută de ONU la 22 iunie.

Source: deschide.md

Keywords:

Chisinau , Transnistria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
114 locuitori

Vladimireuca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Vladimireuca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.