18 iunie 2018, 12:15 Realitatea moldovenească views 9821
Ignatiev: Acțiunile Chișinăului poartă un caracter distructiv
18 iunie 2018, 12:15 Realitatea moldovenească views 9821

Ignatiev: Acțiunile Chișinăului poartă un caracter distructiv

Reprezentanții Tiraspolului consideră drept „distructiv" proiectul de rezoluție care va fi dezbătut la cea de-a 73-a Adunare Generală a ONU, privind retragerea trupelor ruse de ocupație din regiunea transnistreană.

Declarația aparține pretinsului ministru de Externe al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, care a ținut să sublinieze, într-un interviu, că „în afară de forțele de pacificare, nu există alt contingent militar al Rusiei în Transnistria".

„Această acțiune poartă un caracter distructiv, deoarece e îndreptat spre zădărnicirea operațiunii de pacificare din Transnistria", a spus Ignatiev.

Așa-numitul diplomat a accentuat că trupele ruse de ocupație (Grupul Operativ al Trupelor Ruse) este parte a misiunii ruse de pacificare, deoarece asigură rotația militarilor ruși.

Ignatiev mai spune că decizia privind retragerea trupelor ruse„nu poate fi luat fără a ține cont de poziția poporului Transnistriei".

Săptămîna trecută, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a anunțat că rezoluția privind retragerea trupelor de ocupație ruse din regiunea transnistreană va fi dezbătută de ONU la 22 iunie.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.