26 july 2017, 11:31 Moldovan reality views 4503
Intemperia din aprilie nu a afectat creşterea şi dezvoltarea viţei de vie
26 july 2017, 11:31 Moldovan reality views 4503

Intemperia din aprilie nu a afectat creşterea şi dezvoltarea viţei de vie

Ninsoarea din luna aprilie curent nu a influenţat negativ creşterea şi dezvoltarea viţei de vie, a anunţat directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin.

Mai mult, potrivit lui, în acest an producţia de struguri pentru vin ar putea fi cu 10-15% mai mare decât în anul 2016, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Coacerea merge foarte rapid. Noi am observat că înflorirea viței de vie a fost deja la începutul lunii iunie. De obicei experții spun că de la înflorire și până la culegere sunt 100 de zile. Recolta va fi foarte bună din punct de vedere cantitativ. Calitatea o vom determina acum în luna august, când vom încep a controla maturitatea strugurilor", a mai declarat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Source: trm.md

Keywords:

ninsori , vița de vie , struguri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
2398 locuitori

Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.