26 iulie 2017, 11:31 Realitatea moldovenească views 4486
Intemperia din aprilie nu a afectat creşterea şi dezvoltarea viţei de vie
26 iulie 2017, 11:31 Realitatea moldovenească views 4486

Intemperia din aprilie nu a afectat creşterea şi dezvoltarea viţei de vie

Ninsoarea din luna aprilie curent nu a influenţat negativ creşterea şi dezvoltarea viţei de vie, a anunţat directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin.

Mai mult, potrivit lui, în acest an producţia de struguri pentru vin ar putea fi cu 10-15% mai mare decât în anul 2016, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Coacerea merge foarte rapid. Noi am observat că înflorirea viței de vie a fost deja la începutul lunii iunie. De obicei experții spun că de la înflorire și până la culegere sunt 100 de zile. Recolta va fi foarte bună din punct de vedere cantitativ. Calitatea o vom determina acum în luna august, când vom încep a controla maturitatea strugurilor", a mai declarat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

ninsori , vița de vie , struguri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
298 locuitori

Selişte este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 298 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.