Go to section: Children
06 december 2015, 15:46 Children views 7359
Ambasada Chinei la Chişinău a făcut o nouă donaţie de carte Bibliotecii „Ion Creangă”
Photo: vk.com
06 december 2015, 15:46 Children views 7359

Ambasada Chinei la Chişinău a făcut o nouă donaţie de carte Bibliotecii „Ion Creangă”

O nouă donaţie de carte a fost făcută ieri, 11 iunie, de Ambasada Chinei în Republica Moldova, Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă" din capitală, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Cu această ocazie, la bibliotecă a avut loc acţiunea culturală cu genericul „Cartea ne duce spre China". Prezent la donarea cărţilor, ambasadorul chinez Tong Mingtao a vorbit despre importanţa cărţilor la educarea tineretului.

„S-au oferit cărți atât la bibliotecă, cât și la universități, școli, au fost mai multe donații de cărți. Este o expoziție specială pentru copii. Guvernul chinez, cât și Ambasada, consideră că este foarte important ca, copiii să afle mult mai multe despre cultura și tradițiile Chinei. Au fost donate circa 700 de cărți a câte 70 de feluri. Copiii reprezintă viitorul țării și speranța acestuia. Este foarte important să creștem în copii deprinderea de carte", a declarat Tong Mingtao.

Volumele sunt editate în trei limbi - chineză, rusă şi engleză și au ca tematică cultura, istoria şi folclorul chinez.

Elevul Laurenţiu Suholitcu a mărturisit că are o mare pasiune faţă de limba chineză, pe care o studiază de sine stătător.

La bibliotecă a mai avut loc victorina „Ce ştii despre China" și a fost vernisată şi expoziţia de carte ce avea în calitate de generic un proverb chinez „Cartea este aur curat".

Source: www.trm.md

Keywords:

biblioteca , China , Moldova , donatie , carte , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
464 locuitori

Ţipordei este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Jos, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 464 de oameni. Satul Țipordei a fost menționat documentar în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.