08 octombrie 2010, 17:34 views 66235

Sos mujdei

Ingrediente:

  • ½  pahar bulion concentrat,
  • 8-10 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată,
  • 1 lingură ardei gras tăiat foarte mărunt.

Mod de preparare:

Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se adaugă verdea­ţa, ardeiul, se toarnă bulion rece de peşte, se amestecă. Pentru bucatele din peşte este mai bine să folosim bulionul de peşte, iar cel de carne – pentru cele din carne. Acest sos este universal, în bucătăria moldovenească se utilizează pe larg la bucatele din carne, peşte şi legume.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Kvint Palace”
bucătar-şef Bostănică Angela
or. Chișinău, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1691
Populația:
833 locuitori

Cucioaia este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 20 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 833 de oameni. Satul Cucioaia a fost menționat documentar în anul 1691.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.