Ardei umpluţi cu brînză
Ingrediente:
- 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie),
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 1½ pahare brânză dată prin răzătoare,
- 100 g unt,
- 3-4 căţei de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt,
- 10-15 măsline fără sâmburi (la dorință),
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Ardeii se spală, se taie partea de sus împreună cu pedunculul şi seminţele. Pe 1-2 minute se pun în uncrop, apoi se scurg prin strecurătoare şi se lasă să se răcească. Se pune umplutura, în mijlocul ardeilor umpluţi se pun măslinele, totul se pune în frigider.
Prepararea umpluturii: Untul refrigerat se dă prin răzătoare, se amestecă cu brânza, usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa. Înainte de a se servi, ardeii se taie felii, se pun pe farfurie şi se garnisesc cu verdeaţă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1568-1572
- Populația:
- 7370 locuitori
Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.