21 martie 2011, 14:45 views 25952

Carne coaptă cu prune uscate

Ingrediente:

•    1 kg carne de porc de la piept,
•    1 1/2 linguri sare,
•    1 1/2 linguriţe piper negru măcinat,
•    6-8 prune sau caise uscate,
•    100 g slănină,
•    8-10 căţei de usturoi.

Mod de preparare:

Slănina şi usturoiul se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare şi piper, se amestecă şi se formează nişte cilindre cu grosimea de 1 cm, care apoi se refrigerează în congelator.

Prunele se curăţă de sîmburi. În carne se fac de-a lungul cîteva incizii cu un ac de bucătărie sau cu un cuţit îngust. În ele se pun cilindrele din slănină cu usturoi şi prunele (sau caisele). Se presară cu sare şi piper şi se coc în cuptor pînă sînt gata la o temperatura de 160-180°C. Din cînd în cînd se stropeşte carnea cu sucul pe care-l lasă friptura. Cînd se răceşte, carnea se taie felii şi se serveşte cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.