Маркет (Marchet) – село в составе коммуны Погэнешть района Хынчешть. Село расположено на расстоянии 56 км от города Хынчешть и 90 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 155 человек. Первое документальное упоминание о селе Маркет датировано 1896 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#241 CalinRomania 10 сентября 2011 | 12:34 Draga promoldova,......." Limba este una, graiuri si denumiri sunt diferite(limba noastra comuna a avut aproximativ 5 denumiri)."...............................Poti ,te rog fumos,sa dezvolti ceva mai mult aceasta idee ? Inclusiv care sunt cele 5 denumiri amintite ?
-
#242 CalinRomania 10 сентября 2011 | 12:32 Draga promoldova.........#156 , "La formarea standartului literar al limbei daco-romane in mare parte au participat moldovenii."...................sunt de acord cu tine.Doar cu o mica corectie.Noi vorbim de fapt dialectul daco -roman al limbii romane.Asta ca sa nu uitam de dialectele megleno-roman,aroman si istroroman ale limbii romane.
-
#243 CalinRomania 10 сентября 2011 | 12:29 Draga promoldova,
#140, "Moldova a fost numita in analele istorice de straini inclusiv si Moldoslavia, slavii de est sunt partea componenta a culturii si natiunii noastre nu din 1812, dar cu mult mai devreme(apr. sec 9)."
Asemeni razesului,sunt si eu foarte curios sa vedem concret de ce document este vorba!
Ar fi o chestie fantastica sa existe un document in care sa fie amintita Moldova -inca de prinanul 800 si ....... 8XX. !!! Draga promoldova ,atata doar ,sper sa nu faci confuzie cu Cronica lui Nestor in care se pare ca moldovenii erau denumiti Vlahi........sau cu vreuna din derivatele sale.
-
#244 promoldova 10 сентября 2011 | 12:27 #154Eu m-am asteptat la asemenea aiureli din partea dumnevoastra.Vorbesti parca cu un perete. Afirmatia m-ea eu am demonstrat. Acelea sint dialecte care au primit statut de limba. La formarea standartului literar al limbei daco-romane in mare parte au participat moldovenii. Daca un dialect isi formeaza un standart literar propriu el a sa fie identic? Sint dialecte, mai ales in Germania care se deosebesc dintre ele mai mult decit unele limbi. Daca noi in Moldova am forma o forma literara diferita pe baza graiului moldovnesc asta ar insemna aparitia unei limbi diferite? Limba este una, graiuri si denumiri sunt diferite(limba noastra comuna a avut aproximativ 5 denumiri).
-
#245 CalinRomania 10 сентября 2011 | 12:23 Draga SPQR , #150, "
Ar fi interesant sa ne intalnim toti astia 7-8 care scriu regulat pe forum la o bere - probabil prin Chisinau, imi inchipui ca e mai ieftina acolo si fetele mai frumoase."
Stii ca si mie imi venea prin cap o astfel de idee...........dar de ce nu si prin Romania ?
Sa nu fim acuzati ca ne "autoinvitam" . :))))))
-
#246 lvl100 10 сентября 2011 | 1:12 Читать далее -
#247 razesu 09 сентября 2011 | 22:52 promoldova:
Limba sârbocroată-17 milioane (în variante locale: bosniaca , croata , muntenegreana și sârba
-acest argument nu este valabil...cauza individualizarii si identificarii lor ca natiuni distincte este religioasa si nu lingvistica..... -
#248 razesu 09 сентября 2011 | 22:49 #149
care sint acele documente ca asa pot sa spun si eu multe..... -
#249 razesu 09 сентября 2011 | 22:49 #149
care sint acele documente ca asa pot sa spun si eu multe..... -
#250 SPQR 09 сентября 2011 | 21:53 Ar fi interesant sa ne intalnim toti astia 7-8 care scriu regulat pe forum la o bere - probabil prin Chisinau, imi inchipui ca e mai ieftina acolo si fetele mai frumoase.
-
#251 promoldova 09 сентября 2011 | 21:50 #142
In documentele diplomatice bizantine si de est slavi.
-
#252 promoldova 09 сентября 2011 | 21:47 Limba luxemburgheză -
#253 promoldova 09 сентября 2011 | 21:44 lvl100: Lucrul mare e sa spui e sa argumentezi. Si aici e problema ta
Cum de exemplu poti sa argumentezi ceva unui perete? In unele discutii apar astfel de senzatii, mai ales in discutiile cu unele persoane foarte destepte si logice, curati romini(de vita nobila romana-care chear direct de la Roma se trag si au pe lupoaică ca ruda), care cunosc la perfectie limba daco-romana si care nu doresc sa perceapa ceva nou, ce este diferit de ideile sale.
-
#254 promoldova 09 сентября 2011 | 21:30 Limba sârbocroată-17 milioane (în variante locale: bosniaca , croata , muntenegreana și sârba ) -
#255 lvl100 09 сентября 2011 | 21:09 promoldova: Da de ce sint asa de putini,unde altii au disparut, potrivit teoriei voastre de etnie culturala romina-ei cel mai putin sint 100000000 milioane de etnici.
Mda, sa banuiesc ca asta era o tentativa ieftina si jenanta de ironie.
In fine, ar trebuii sa stii pentru cultura ta generala ca ironia se refera in general la o disproportionare intre premisa si realitate.
Atata vreme cat nimeni nu a adus nici macar o sugestie despre numarul romanilor ( in afara de totalul avansat de mine si care se incadreaza), replica ta ramane ca o auto-satisfacere trista : tu nasti ideea, tu o comentezi,
promoldova:omnule marele logic romin aceasta eu pot sa spun si despre dumneavoastra
Stiu ca poti sa spui. Sa spui [orice] e foarte usor.Chiar si pentru un rutean ca tine care stie romana la un nivel mediu.
Lucrul mare e sa spui e sa argumentezi. Si aici e problema ta, si unde , te citez "Dar in fond e dificil ceva sa discuti cind esti pe pozitii diametral opuse" -
#256 promoldova 09 сентября 2011 | 20:46 lvl100: peste 20.000.000 ( douazeci milioane)
Da de ce sint asa de putini,unde altii au disparut, potrivit teoriei voastre de etnie culturala romina-ei cel mai putin sint 100000000 milioane de etnici.
lvl100:Pai zii asa tovarase. Fii cinstit si recunoaste ca asta e problema ta de fapt. Ca iti lipsesc posibilitatile chiar si elementare de a mentine o argumentatie logica.
Domnule marele logic romin aceasta eu pot sa spun si despre dumneavoastra, dar m-am saturat de acest ping pong inutil.
-
#257 promoldova 09 сентября 2011 | 20:38 Читать далее -
#258 razesu 09 сентября 2011 | 20:08 promoldova:
Moldova a fost numita in analele istorice de straini inclusiv si Moldoslavia
-daca ai preciza si sursa ti-as fi recunoscator... -
#259 lvl100 09 сентября 2011 | 19:43 Читать далее -
#260 promoldova 09 сентября 2011 | 19:25 #136
Moldova a fost numita in analele istorice de straini inclusiv si Moldoslavia, slavii de est sunt partea componenta a culturii si natiunii noastre nu din 1812, dar cu mult mai devreme(apr. sec 9).