Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 octombrie 2013, 14:47 views 9115
23 octombrie 2013, 14:47 views 9115

La Comrat a fost deschis un Birou Comun de Informaţii şi Servicii


Foto: moldpres.md

Biroul Comun de Informaţii şi Servicii (BCIS)a fost deschis astăzi în raionul Comrat. La ceremonia de lansare au participat reprezentanţi ai administraţiei UTA Gagauz-Yeri, ai Ambasadei Suediei în Republica Moldova şi ai Programului Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women), Ruxanda Glavan, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor de stat care prestează servicii populaţiei, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Ivan Sarî, preşedintele raionului Comrat, la realizarea acestui proiect au contribuit mult donatorii externi – Ambasada Suediei şi UN Women, care au susţinut lucrările de reconstrucţie şi dotare tehnică a încăperilor din edificiul administraţiei raionale, sediu unde este amplasat Biroul Comun de Informare şi Servicii.

„Am acceptat cu plăcere deschiderea acestui birou în UTA Gagauz-Yeri, care va fi doar în folosul populaţiei. Omul se confruntă cu o problemă şi nu ştie unde să se adreseze pentru a o soluţiona, fiind nevoit să piardă timp prin diferite instanţe. De acum înainte, sperăm că situaţia va fi alta şi sîntem recunoscători că UTA Gagauz-Yeri a fost selectată printre primele în acest proiect”, a menţionat Nicolai Stoianov, adjunct al başcanului.

La rîndul său, Ruxanda Glavan a comunicat că proiectul respectiv este implementat sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, cu sprijinul Ambasadei Suediei şi al Programului UN Women. “Conceptul Biroului Comun de Informaţii şi Servicii a fost aplicat în Republica Moldova în anul 2010, iar astăzi asistăm la prezentarea celui de-al 19-lea birou din ţară. Activitatea BCIS se bazează pe principiul Ghişeului unic, constituind o soluţie economică rapidă ce permite conectarea a 9 prestatori de servicii, fiind antrenaţi suplimentar specialişti din diferite domenii”, a specificat viceministrul de resort, care a accentuat că “85 la sută din persoanele care s-au adresat la birou sînt femei din localităţile rurale”.

BCIS prestează servicii în domeniul agriculturii şi extensiunii rurale, al angajării în cîmpul muncii, în sfera antreprenoriatului şi dezvoltării afacerilor, în domeniul cadastrului şi relaţii funciare, precum şi în sectorul protecţiei sociale, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

UTA Găgăuzia , servicii , informatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
324 locuitori

Troian este un sat din cadrul comunei Vozneseni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 74 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Troian a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.