Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 martie 2018, 13:00 views 13539
Mun. Chișinău ar putea avea semafoare
04 martie 2018, 13:00 views 13539

Mun. Chișinău ar putea avea semafoare "inteligente"

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, se află în căutarea unor soluții de a fluidiza traficul rutier din mun. Chișinău. Asta în contextul ambuteiajelor care se creează în orele dimineții/serii pe străzile Capitală.

Silvia Radu a anunțat în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă că a discutat deja cu Ministerul Afacerilor Interne, care deja "are o statistică foarte interesantă pentru executivcare ține de instalarea unor semafoare inteligente care ar permite fluidizarea traficului fără mari investiții".

„Ambuteiajele există în toate orașele Europei și nu numai ale Europei. Este o problemă a tuturor orașelor cu care se confruntă orice municipalitate. Există soluții pentru problemele pe care le avem astăzi. Această soluție, sper eu, în curând va fi clară, fiindcă am lansat un caiet de sarcini ce ține de politica traficului din Chișinău. Am discutat cu Ministerul Afacerilor Interne care are o statistică foarte interesantă pentru executivul nostru, care ține de instalarea unor semafoare inteligente care ar permite fluidizarea traficului fără mari investiții. Aici ar putea interveni și sectorul privat când am putea găsi soluții fără necesitatea de a cheltui prea mult din bugetul municipal pentru a da ieșire la problema dată și direcțiile corespunzătoare din municipalitate deja studiază și lucrează la acest capitol", a menționat Silvia Radu.

Fiind întrebată dacă am putea avea tramvaie în Chișinău, edilul interimar Silvia Radu a răspuns: "Nu exclud, cred că acest lucru se va reflecta în acest studiu care deja a fost lansat pentru a fi executat de experți internaționali cu experiență și expertiză din țările europene, și nu numai."

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , semafor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
1 locuitor

Odaia este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 128 km de Chișinău. Localitatea a fost întemeiată la 1 ianuarie 1955. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1 om.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.