30 aprilie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 886
Publicat în Monitorul Oficial: Cît vor achita părinții pentru clasele/grupele cu program prelungit
30 aprilie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 886

Publicat în Monitorul Oficial: Cît vor achita părinții pentru clasele/grupele cu program prelungit

Noul Regulament de organizare și funcționare a claselor/ grupelor cu program prelungit aprobat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a fost publicat în Monitorul Oficial, notează Noi.md.

Potrivit MEC, documentul stabilește durata, programul de activitate, finanțarea, precum și metodologia de calcul a salariului cadrelor didactice care activează în clase/grupele cu program prelungit.

Conform prevederilor noului document, suma minimă achitată de către părinți pentru acest serviciu va fi de circa 550 de lei per copil pentru 6 ore într-un grup de 25 de copii. Pentru același număr de copii, prețul serviciului cu durata de 3 ore va fi de circa 280 de lei.

Costul poate varia în funcție de vechimea în muncă a cadrului didactic, dar nu ar trebui să depășească 634 de lei pentru 6 ore în cazul unei grupe cu 25 de copii. Costul va varia de la o instituție la alta în funcție de numărul de copii.

Spre deosebire de documentul anterior, noul regulament propune, cu titlu de recomandare, o metodologie de calcul a salariului pentru funcția de cadru didactic/asistent didactic în cadrul claselor și grupelor cu program prelungit. Plățile vor fi gestionate doar prin contul trezorerial al instituției.

Documentul poate fi consultat aici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.