Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 mai 2024, 15:00 Accesorii ale costumului popular views 1064
Locuitorii unui sat se bucură de o Casă de Cultură modernizată
07 mai 2024, 15:00 Accesorii ale costumului popular views 1064

Locuitorii unui sat se bucură de o Casă de Cultură modernizată

Cei peste 3400 de locuitori ai satului Puhăceni din raionul Anenii Noi se bucură în prezent de o Casă de Cultură modernizată, notează Noi.md.

Edificiul cultural a fost renovat, fiind posibilă înlocuirea integrală a acoperișului, ușilor, ferestrelor și vitraliilor.

De asemenea, s-a efectuat o reparație capitală a sălii mici de la etajul doi și a casei scării.

În prezent, în Casa de cultură își desfășoară activitățile: Ansamblul folcloric ”Nistrenii”, Consiliul Local al Tinerilor, toate repetițiile de dansuri ale copiilor, șezătorile, seriile de creație și proiecțiile de film pentru tineri, dar și activitățile Clubului Seniorilor.

Potrivit primarului, datorită sprijinului financiar, oferit de autoritățile statului, fără de care nu ar fi fost posibile toate aceste renovări, autoritățile locale au posibilitatea de a dezvolta mai intens cultura și spiritul civic în comunitate.

Proiectul de renovare a fost realizat în cadrul Programului Național "Satul European".

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.