05 july 2024, 15:00 Accessories of national costume views 1063
Locuitorii unui sat se bucură de o Casă de Cultură modernizată
05 july 2024, 15:00 Accessories of national costume views 1063

Locuitorii unui sat se bucură de o Casă de Cultură modernizată

Cei peste 3400 de locuitori ai satului Puhăceni din raionul Anenii Noi se bucură în prezent de o Casă de Cultură modernizată, notează Noi.md.

Edificiul cultural a fost renovat, fiind posibilă înlocuirea integrală a acoperișului, ușilor, ferestrelor și vitraliilor.

De asemenea, s-a efectuat o reparație capitală a sălii mici de la etajul doi și a casei scării.

În prezent, în Casa de cultură își desfășoară activitățile: Ansamblul folcloric ”Nistrenii”, Consiliul Local al Tinerilor, toate repetițiile de dansuri ale copiilor, șezătorile, seriile de creație și proiecțiile de film pentru tineri, dar și activitățile Clubului Seniorilor.

Potrivit primarului, datorită sprijinului financiar, oferit de autoritățile statului, fără de care nu ar fi fost posibile toate aceste renovări, autoritățile locale au posibilitatea de a dezvolta mai intens cultura și spiritul civic în comunitate.

Proiectul de renovare a fost realizat în cadrul Programului Național "Satul European".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.