Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 august 2017, 11:00 views 4991
La Chişinău a avut loc un festival al pomuşoarelor
07 august 2017, 11:00 views 4991

La Chişinău a avut loc un festival al pomuşoarelor

Parcul din scuarul Catedralei din capitală s-a transformat, pentru o zi, într-o grădină de fructe de sezon. Aproximativ 15 producători au adus peste o tonă jumătate de bunătăţi: afine, mure, aronie, goji şi zmeură, relatează Mesager.

La cea de-a treia ediţie a festivalului pe tarabele producătorilor au putut fi văzute pentru prima dată fructele de pădure - aronia. Agricultorii spun că este o afacere costisitoare, dar merită dezvoltată.

La eveniment au fost prezenţi şi agricultori din stânga Nistrului, care au adus zmeură şi struguri.

Vizitatorii au format cozi pentru a cumpăra cât mai multe produse ecologice. Destul de solicitate au fost afinele, care s-a vândut ca pâinea caldă, chiar de la primele ore ale dimineţii. Şi dulceaţa din fructe s-a vândut bine, iar deserturile gătite din pomuşoare de sezon au fost o adevărată surpriză pentru vizitatori.
Festivalul are drept scop promovarea producătorilor autohtoni. „Summer Berry Fair" este un târg urban organizat pentru a promova producătorii locali.

Probabil că am reuşit să-i motivăm să vină cu produsele lor", a declarat Nata Albot, organizatoarea acestui eveniment.

În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomuşoare, cultivate de peste 700 de producători locali.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Festival , pomușoare , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1031 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. În componența comunei Salcia intră localitățile Lelina și Salcia. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Salcia este situat la o distanță de 22 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1031 oameni. Satul a fost menționat documentar în 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.