Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 septembrie 2015, 16:08 views 9255
Cum va arăta blocul pe care vor să-l construiască în fața Clubului «Codreanca»
16 septembrie 2015, 16:08 views 9255

Cum va arăta blocul pe care vor să-l construiască în fața Clubului «Codreanca»

La dispoziția consilierului municipal al Chișinăului din partea Partidului Socialist, Alexandr Odințov, au ajuns proiectele blocului locativ, pe care au de gînd să-l construiască pe un teren din fața Dendrariului, Clubului Sportiv "Codreanca" și a Universității Pedagogice. "I. Creangă".

"Dl. Grozavu (vice-primar de Chișinău – n. aut) a declarat ca nu există probleme cu plasarea unei clădiri cu 16 etaje pe controversatul teren, aflat pe Creangă, 1. Domnilor de la conducerea Institutului Pedagogic, Dumneavoastră nu vă va bate soarele în ochi? Nu! Niciodată!", s-a indignat Odințov.

Vă reamintim că mai devreme în capitală s-au desfășurat mai multe acțiuni de protest împotriva construirii unui bloc multietajat pe acest teren. În semn de protest, membrii Clubului de Dans Sportiv "Codreanca" au blocat timp de cîteva minute drumul adiacent la teritoriul în cauză ca să danseze, după care deputații PSRM și reprezentanți aI societății civile au demolat gardul din jurul șantierului de construcție și au plantat copaci pe acel teren.

Cîteva zile mai t îrziu Primăria a decis să stopeze lucrările, însă dezvoltatorul nu s-a conformat acestei decizii și a continuat construcția. Atunci deputații din partea Partidului Socialiștilor au demolat din nou gardul și l-au dus în fața clădirii Primăriei, făcîndu-i-l cadou primarului general, Dorin Chirtoacă.

Socialiștii au reușit să afle că compania care efectuează lucrările de construcție pe această bucată de pământ este condusă de vice-președintele organizației teritoriale a sectorului Rîșcani a Partidului Liberal, Oleg Guțu. Însă, în loc, să clarifice situația cu subordonații săi, Chirtoacă a cerut explicații de la conducerea Ansamblului de Dans "Codreanca", despre modul în care a fost construită clădirea în care se află Clubul Sportiv de Dans.

Sursa: ddd.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , construcție , casa , Codreanca

Comentarii

 (1)
  • #1 vica Răspunde Citează selecţia
    "Кодрянка", за кого голосовала? Приехали, еще и 100 дней не прошло...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1317 locuitori

Cotihana este o localitate din cadrul oraşului Cahul, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia localităţii constituia 1317 locuitori. Satul Cotihana a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.