Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iulie 2022, 15:30 Meşteşuguri populare views 2754
COVID revine: Ce a hotărît Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică
Foto: rus.delfi.lv
13 iulie 2022, 15:30 Meşteşuguri populare views 2754

COVID revine: Ce a hotărît Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică

După ce astăzi, 13 iulie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, a declarat că Primăria nu va institui stare de urgență în sănătate publică atîta timp cît Comisia Națională Estraordinară de Sănătate Publică nu se va întruni și va lua o decizie în acest sens, transmite realitatea.

Potrivit responsabilului, momentan sînt activate două spitale din municipiul Chișinău care internează copii și gravide confirmate cu COVID-19.

Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru copii care internează la tratament copii are capacitatea de aproximativ 90 de locuri, iar pentru femeile gravide este activă maternitatea municipală nr. 2 cu peste 50 de locuri. Boris Gîlca a mai menționat că, la necesitate vor mai fi activate și alte spitale din Capitală pentru internarea pacienților infectați cu noul tip de coronavirus.

Amintim că marți, 12 iulie, Ministerul Sănătății a anunțat că municipiul Chișinău a intrat în cod portocaliu de COVID-19 după ce, în ultimele zile numărul cazurilor de infectare a crescut.

Totodată, raioanele Ialoveni și Anenii Noi se află în cod galben de infectare de COVID.

În legătură cu creșterea incidenței covid-19, Comisia pentru Situații de Urgență Chișinău recomandă cetățenilor să folosească mască de protecție în transportul public și în spațiile publice închise.

Purtarea măștilor în instituțiile medicale publice și private din Chișinău este obligatorie.

 

Sursa: realitatea.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.