Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 septembrie 2016, 14:30 views 5899
În s. Baurci a fost inaugurat un pod pietonal nou
19 septembrie 2016, 14:30 views 5899

În s. Baurci a fost inaugurat un pod pietonal nou

În satul Baurci, raionul Ceadîr-Lunga a fost construit un pod pietonal nou care leagă două părți ale localității.

Deschiderea podului care leagă strada Lenin și 40 let octiabria a devenit un eveniment pentru localnici.

Utilizînd podul, locuitorii unuia dintre cartierele satului Baurci pot ajunge direct în centrul satului, ocolind cîțiva kilometri. Vîrstnicii acum pot liber merge la biserică, iar elevii – la școală.

În cadrul ceremoniei de deschidere a podului, primarul localității, Nicolai Carapirea a menționat că obiectul s-a construit timp de o lună. La construcția acestuia s-au cheltuit aproximativ 80 de mii de lei.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în construirea acestui pod. Cine a ajutat și financiar, și fizic, și tehnic. Fără voi nu s-ar fi primit nimic", s – a adresat celor prezenți Carapirea.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a spus că construcția podului este un exemplu de unire a tuturor sătenilor. În opinia bașcanului, acest exemplu ar trebui să fie urmat și de alte localități.

Cuvinte cheie:

sat , pod , pietoni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.