Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 ianuarie 2023, 12:00 views 1693
Tiraspolul este îngrijorat de livrările Germaniei de arme către Moldova
11 ianuarie 2023, 12:00 views 1693

Tiraspolul este îngrijorat de livrările Germaniei de arme către Moldova

Ministrul de Externe al regiuniinerecunoscute RMN, Vitali Ignatiev, a numit livrările de armament anunţate de Germania către Moldova „o ameninţare la adresa stabilităţii pe Nistru”.

„Nu exclud ca acest echipament să apară în apropierea Zonei de Securitate [de-a lungul Nistrului] sau direct acolo. În loc să aplicăm eforturi politice și diplomatice și să rezolvăm cumva problema într-un mod civilizat, constructiv, vedem abordări complet diferite care nu nu conduc la stabilitate și securitate pe malurile Nistrului”, este citat Ignatiev pe canalul Telegram al departamentului.

Cu o zi înainte, Ministerul Apărării al Moldovei a anunțat sosirea, pe 10 ianuarie, a primului lot de transportoare blindate Piranha. Aceștia au raportat că echipamentul a fost furnizat în cadrul acordului interguvernamental semnat în 2021 privind asistența în modernizarea armatei moldovenești.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Tiraspol , Germania , armament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.