Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Au demarat lucrările din cadrul proiectului „Iluminat Aeroport-Sîngera”

Au demarat lucrările din cadrul proiectului „Iluminat Aeroport-Sîngera”

În capitală au demarat lucrările ce țin de iluminatul porțiunii Aeroport-Sîngera, informează Noi.md.

„Începem cu iluminatul Aeroport-Sîngera. Avem instalați deja 90 de piloni și săpături făcute de 10 500 de metri pentru cablu. Acestea constituie 100% din cadrul proiectului Aeroport – Sîngera. La moment se lucrează cu partea electrică, conectîndu-se următoarea parte de piloni. Astfel rămînînd lucrări ce țin doar de această parte. În continuare se discută conectarea podului de Sîngera" a declarat directorul interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețki.

La fel, dumnealui a menționat că pe strada C. Negruzzi au fost instalate șase tuburi, iar săptămîna trecută a fost finalizată o parte de curățire a rețelei existente de nămol și gunoi. S-a pregătit locul pentru conectare în rețeaua existentă veche.

Pe strada V. Alecsandri se lucrează în continuare cu intersecția Alexandru cel Bun – Vasile Alecsandri, iar săptămîna această va începe amenajarea acestei porțiuni. Tot în săptămîna curentă se vor continuă lucrările ce țin de partea electrică și rețelele subterane.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

iluminare , Chisinau , aeroport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.