Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
09 august 2012, 12:10 Meşteşuguri populare views 11130
09 august 2012, 12:10 Meşteşuguri populare views 11130

Expoziţie a meşterilor populari, inaugurată la Muzeul de Etnografie

În ajunul Zilei Independenţei, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a fost inaugurată expoziţia de lucrări a meşterilor populari jubiliari în anul 2012 „Onorăm patria prin creaţia noastră”, informează tv7.md.  În cadrul acesteia puteau fi admirate zeci de lucrări confecţionate manual. Mobilă realizată din stejar, goblenuri, ceasuri din sticlă, obiecte din lut şi multe altele.

De regulă, majoritatea acestor creatori de opere, activează în domenii care nu au nicio legătură cu arta, meşteşugăritul fiind o îndeletnicire de suflet. Şi asta pentru că, în Moldova nu poţi supravieţui doar din confecţionarea acestor capodopere.

Expoziţia cu lucrările meşterilor, va dura până pe 9 septembrie.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2319 locuitori

Băneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Băneşti și Băneştii Noi. Localitatea se află la distanţă de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2319 oameni. Satul Băneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.